Flytten från Sverige till Sydafrika

Tänkte att det var dags att försöka börja damma av den här bloggen och göra ett första inlägg. Som många av er säkert redan vet så har jag tagit det stora steget att lämna mitt jobb, vänner och familj hemma i Sverige för att flytta till Sydafrika.

En av mina största drömmar som jag haft ända sedan jag var liten är att en dag kunna göra en skillnad och under årens gång har noshörningar visat sig ha blivit min största passion, eller besatthet. Allt började med en två veckors lång resa till Sydafrika, därefter var jag hooked for life! Efter att ha rest ner ytterligare två gånger till Sydafrika för att engagera mig i bevarande arbetet av noshörningarna, inklusive efter att ha arbetat som parkvakt, så bestämde jag mig för att det va dags att gå all in. Därför packade jag mina väskor (Totalt 8 stycken) för att flytta hit till SA på obestämd tid för att följa min dröm och helhjärtat kunna engagera mig i bevarande arbetet av noshörningarna.

Så vad har hänt den senaste tiden kanske ni undrar. De senaste veckorna har varit ganska kaos. Först att handskas med alla nerver innan avresa. Känslan av fjärilar och magsyra som bubblar runt i magen i terminalen på flygplatsen i väntan på flyget. Som tur va så hade jag min klippa till pojkvän med mig som underlättade en hel del och tydligen så verkade det som att även flygbolaget ville hjälpa till en gnutta så flyget kom ett par timmar senare än beräknat vilket betydde att vi missade anslutningsflyget och blev därför kvar i Sverige en extra dag... Det gav mig i alla fall en chans att handskas med mina magsyror en extra dag...

De första två veckorna va väldigt bra. Vi bodde i Kapstaden med min killes familj och fick chans att umgås med både hans familj och vänner samt fick tid att åka runt och beundra den vackra naturen runt Kapstaden.

Det va egentligen den sista dagen i Kapstaden som vi började få problem. Vi gjorde ett misstag att anlita den mest oseriösa flyttfirman i hela staden. Till att börja med så kom de inte den tiden som det va sagt och vi kunde inte vänta då vi hade en lång väg att köra. Lyc mamma sa att hon skulle vänta på flyttfirman och se till att våra grejer kom iväg. Ett par timmar senare får vi ett mejl från flyttfirman att de hade kommit och de hade väntat utanför huset i 30 minuter men inte fått tag på oss så de åkte igen. Vi ringde Lyc mamma som hade suttit i fönstret hela den här tiden och inte sett någon lastbil. Efter en dag full av väntan, irritation och stress efter att ha försökt få tag på flyttfirman (som också skulle ha 24 timmars service, snarare 24 min service om dagen) så va vi trötta både mentalt och fysiskt och bestämde oss för att sova över på något slags tåg-hotell. Det va ett smutsigt rum med en säng som va vinklad i typ 30 grader... Efter en "god natts sömn" bar det iväg igen. Flyttfirman dök upp senare samma dag och vi anlände till vårat nya hem en dag senare i hopp om att våra grejer skulle dyka upp samma dag som det var sagt, men nej... Vi skulle inte få våra grejer förrän en vecka senare? Vi skulle alltså få bo i våran nya lägenhet utan våran säng och utan vårat kylskåp i en hel vecka. Vi försökte ringa flyttfirman x antal gånger under veckan men blev klickade varje gång. Som tur va så har vi väldigt snälla grannar som kunde låna ut en säng och ett kylskåp till oss för den veckan. Det kändes som att bo på ett lager i en vecka med alla rum fyllda med väskor och lådor och ingen ordning på någonting alls, men nu vet vi hur det känns med. Inget att rekommendera dock.

Vi har nu precis börjat att få ordning i lägenheten och vi har börjat att jobba på att starta upp våra organisationer och företag. Jag vet redan nu att vi har ett tufft jobb framför oss och jag är sjukt nervös samtidigt som jag är exalterad. Den här bloggen kommer nu att finnas här så jag kan dela med mig av både våra framgångar och motgångar. Lovar att jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan.

Vi hörs!

Denise


Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg