Planering Inför Julen

Har slagit mig ner i skuggan för att undkomma värmen för ett slag och tänkte att det var passande att börja skriva på bloggen och uppdatera er om den senaste tiden igen. Vi har nu kommit till Kapstaden för att fira julen tillsammans med Lyc familj. 

Klockan ringde vid 6 igår morse så att vi skulle kunna spendera hela dagen på vägen för att komma till Kapstaden så tidigt som möjligt. Vi gjorde dock ett stopp på vägen, det stoppet skulle kunna beskrivas kort och gott som "när en mardröm blir verklighet", men kommer berätta mer om det innom kort.  

De senaste dagarna har mestadels gått ut på att baka julgodis och andra svenska jultraditioner för att ta med till Lyc familj. Förutom julgodiset och julmusiken som spelat i bakgrunden under julbaket så har det knappt gått in i mitt huvud att det snart är jul. Egentligen ska det ju vara mörkt och kallt, snö på marken om man har tur, har man mindre tur, regn. Men nu är det istället runt 30 grader varmt. Inte ens att hoppa i havet hjälper och ändå är detta endast starten på sommaren i Sydafrika så kan ju bara tänka mig vad jag har att vänta mig framöver. 

Värmen är nödvändigtvis inte dåligt dock. Förra veckan gjorde vi ett kort stopp i Addo National Park innan vi fortsatte vidare till ett möte. Är fortfarande lite för tidigt för att prata om mötet men förhoppningsvis kan det leda till något väldigt bra nästa år, håll tummarna för det bästa! 

Innan mötet tänkte vi att vi skulle göra ett försök att få se några elefanter vid ett vattenhål som ligger vid entrén av parken. Finns inget bättre sätt att förberför ett möte än att spendera tiden innan i naturen bland de vilda djuren trots allt! Tack vare värmen så hade en hjord elefanter kommit för att dricka vatten vid just det vattenhålet vi besökte. Vattenhålet låg intill ett gömsle och det va en så himla häftig känsla att sitta där och beundra dessa stora och vackra djur på nära håll. 

Höll till och med på att komma för sent till mötet för att jag inte kunde slita mig därifrån, Lyc fick mer eller mindre dra mig därifrån i slutändan. Vi kom faktiskt lite sent ändå men det berodde endast på att vi tog fel väg och hamna på en liten grusväg med miljoner håler, något våran lilla bil inte riktigt klara av. Är ändå helt otroligt att alla delar på bilen fortfarande sitter kvar. 

Nu är det iallafall dags att försöka införskaffa de sista julklapparna och förhoppningsvis få lite tid över till att njuta av omggivningarna, hoppas ni alla får en god jul och ett gott nytt år! Nästa år väntar nya utmaningar och även dags att avslöja vad jag arbetat med detta året! 

Vi hörs Denise


Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg