TRAVEL FOR RHINOS

(At the moment, only in Swedish)

 

LYSTRING ALLA UNGDOMAR!

 

 

Jag vill kunna bidra med vad jag kan för att försöka förhindra att noshörningarna dör ut. De har en väldigt betydande roll i ekosystemet samt är ett otroligt vackert och intressant djur som vår nästa generation inte kommer få chansen att beundra, dvs om nu inte vi sätter stopp för det!

 

Mitt arbete går ut på att försöka uppmärksamma och få fler ungdomar till att engagera sig i det här problemet och hjälpa till att göra en skillnad. Eftersom att ungdomar är framtiden !

Därför presenterar jag härmed Denise’s rhino conservation project, I samarbete med volontär organisationen Siyafunda wildlife and conservation i Sydafrika. För att motivera fler ungdomar till att vilja åka iväg och arbeta som volontärer så har jag skapat ett speciellt program för dig som går på gymnasiet som ska göra det billigare att resa. Tanken är att du ska kunna kombinera ditt gymnasiearbete med att göra en viktig skillnad samtitigt som du kommer få vara med om en otroligt häftig resa!

 

Under mitt sista år på gymnasiet så åkte jag själv ner till Sydafrika för att arbeta som volontär och samtidigt göra en dokumentärfilm om tjuvjakten på noshörningar. Det var även så som jag själv blev involverad i ämnet och mina förhoppningar är att detta projektet ska kunna inspirera fler till att bli engagerade.

 

De här djuren har inga röster som de kan tala upp för sig själva med, utan vi är ders röster! Därför uppmanar jag dig till att ansöka till det här projektet. Ett roligt sätt att göra en skillnad på! (Som dessutom innebär ett par extra veckor iväg från skolan!!)

 

 

SÅHÄR GÅR DU TILLVÄGA:

 

Går du sista året på gymnasiet eller håller på att planera för ditt gymnasiearbete redan nu (det är bra att vara ute i god tid) så har du ett kanontillfälle att göra det absolut bästa av ditt sista år i skolan!

 

Att ansöka till det här projektet är väldigt enkelt, mejla mig din arbetsplan, varför du valt att göra ett arbete om just noshörningar samt skolan du går på. Därefter kommer jag vidarebefordra din ansökan till Mike Job – Projekt direktör för Siyafunda wildlife and conservation. Som kommer ge dig vidare information om hur du ska gå tillväga.

 

OBS! Tänk på att antalet platser är begränsat. De kan endast ta in 2 studenter per vecka mellan månaderna augusti – december.

 

 

PROJEKT INFORMATION:

 

Projektet befinner sig i det vackra reservatet Makalali i Hoedspruit området i Sydafrika, varav du kan läsa mer om på Siyafunda’s hemsida, www.siyafundaconservation.com

Projektet varar i 2 veckor (ev 1 vecka, men 2 veckor rekomenderas) mellan månaderna augusti – december. Som volontär kommer du få assistera i arbetet att samla in viktig data om olika vilda djur. Detta är en fantastisk möjlighet att få uppleva den afrikanska bushen både från en jeep och till fots, tillsammans med väl utbildade guider som kommer lära dig allt du behöver veta om bland annat säkerhet och naturvård.

 

Skulle du även vilja lära dig mer om vad som görs för att försöka stoppa tjuvjakten? Då finns det en chans att besöka Bronyx K9 Training College I Port Elizabeth - läs mer om detta under fliken K9 FOR CONSERVATION eller kontakta mig för mer information. 

 

 

PRIS:

2 Veckor – 600 USD (5 390 SEK)

I priset ingår:

  • Hämtning på flygplats

  • Boende

  • Alla måltider

  • Transporter

  • Handledning av kunniga guider

  • Utflykter mm

 

Detta ingår ej:

  • Flygresan

 

För mer information kontakta mig!

eriksson.denise@hotmail.com

DENISE ERIKSSON
PHOTOGRAPHY